31.12.2023 – Silvestrovský výstup na Javorový vrch a Ostražicu

Tradičný „hviezdicový“ výstup na Javorový vrch sa konal znovu aj posledný deň r. 2023 so snahou stretnúť sa na vrchole o 11-tej.
O 11-tej hodine sme sa spojili (znovu ako každý rok) telefonicky s účastníkmi výstupu na Ostražicu (Bohdan za Ostražicu  a ja-Viera za Javorový vrch) a zaželali sme si navzájom „všetko dobré do r. 2024“.
Ako každý rok, ani teraz nechýbal „hlavný oheň“, kde sa opekali mäsové dobroty, malý ohník pri prístrešku znovu poslúžil na uvarenie vínka, smaženie cesnakových langošov a zemiakových placiek, kde, myslím,  že hlavným „šéfkuchárom“ býva a tiež bol Paľko Brna za asistencie Peťa, Juraja, Gustíka, Freda … neskutočná dobrota …

No a samozrejme, nechýbalo ani na snehu vytvorené dielo „PF2024“, ktoré znovu poslúžilo na „výrobu“ novoročných pozdravom z Javora. Jednoducho, „PF2024“ už neodmysliteľne patrí k Silvestrovskému výstupu na Javorový vrch.

Tento rok bolo počasie celkom príjemné, keď ho porovnáme s dňami, ktoré mu predchádzali. Našťastie v noci trochu primrzlo, tak bolo blata menej… Sneh sa začal objavovať až v polovičke kopca a tak sme si ho aspoň trochu užili na vrchole. Na Javore trochu viac fúkalo, tak sa účastníci výstupu nezdržali príliš dlho, jedni prichádzali, druhí odchádzali, a takto sa tu vystriedalo, predpokladám,  okolo 200 ľudí od najmenších až po pár úctyhodných 80-tnikov…

Text: V.Adamusová
Foto z Javora: V. Adamusová