30.1.-2.2.2020 – XI. Medzinárodný zimný zraz Rymařov – Jeseníky

42.učastníkov má za sebou ďalší zraz, tentokrát v Rymařove, v krásnom prostredí Jeseníkov.
Organizátori pripravili trasy pre vyznávačov bežiek, zjazdového lyžovania ako aj pre peších turistov.
Nám sa podarilo ubytovať v peknom chatovom rezorte Avalange nad Dolnými Moravicami, asi 10km od Rymařova. Pochopiteľne preto, sme využívali náš autobus. V piatok nás p. šofér vyviezol na Ovčárnu , kde sme po skupinkách využili krásne upravené trate rôznej obtiažnosti.
Skoro všetci sme však vyšli na Praded. Keďže počasie bolo nevľúdne , fučalo ako na Sibíri , chaty v okolí mali určite dobrú tržbu. My sme k tomu prispeli.
Druhy deň sa oteplilo na 12°C, takže plánovane trasy nad Karlovom padli. Sneh sa dal predpokladať už len v najvyšších polohách. Znova sne sa rozhodli ísť na Hviezdu a odtiaľ už individuálne na Ovčárnu. Keďže hore bolo znova nevľúdne počasie, veľa z nás dalo prednosť slnečnému, peknému kúpeľnému mestečku Karlova Sudánka a jeho trom okruhom. Skupinka V. Adámusovej volila pešiu túru do Rymařova.
Po večeroch, ktoré na zrazoch milujeme, sme sa bavili na chatkách. V piatok sme všetci spolu posedeli v reštaurácii, kde sme sa stravovali. Ďakujeme Ivanovi Opátovi, Milošovi Kunikovi a nášmu šoférovi Ferkovi Hrklovi za vytvorenie výbornej nálady. Hrali akoby tvorili dlhodobú hudobnú skupinu. Zraz sme ukončili v sobotu , tradične bálom , v Rymařove.
Ďakujeme , bolo výborne. Znova máme na čo spomínať.

Text:D.Feriancová
Foto: V.Adamusová, D.Feriancová, I.Opát, P.Trabalka