14.6.2020 – PT Ostražica – Červená skala

Po 3-mesačnej „koronovej“ pauze sme na nedeľu 14. júna 2020 konečne zorganizovali krásnu turistickú akciu pre všetky vekové skupiny. Dohodli sme sa na stretnutí na o 10,45 hod. na Ostražici. To, že sa už všetkým žiadalo stretnúť a zažiť krásne spoločné chvíle v prírode, bolo pri príchode na Ostražicu ozaj vidieť. Zvítavanie bolo ako sa patrí, nechýbali objatia, nechýbal „tekutý pozdrav“, tiež pieseň o horúcom slnku, ktoré nás sprevádzalo celý deň. Predpovedané búrky na Slovensku okolie Nižnej a Podbiela úplne obišli, obloha nás celý deň ani trošku „nestrašila“ ….
Z Ostražice po spoločnej fotke a fotke najmladších účastníkov sme sa vybrali obdivujúc krásnu júnovú flóru lúkami a lesom na Červenú skalu, kde sme si z vlastných zásob opekali mäsové dobroty. Posedeli sme si, porozprávali sa, pospievali, proste radosť a pohoda, ako vždy…
Z Červenej skaly sme sa po skupinkách rozchádzali smerom do Podbiela s krátkym zastavením pri vodopáde. Cestu do Nižnej sme volili po cyklotrase. Prvá cesta niektorých viedla do Maku na vytúžené a zaslúžené pivo s krátkym posedením a vyhodnotením vydarenej akcie, ktorej sa zúčastnilo 41 turistov. Je potešiteľné, že z tohto počtu bolo aj 11 detí, naša budúcnosť….

Text a foto: V.Adamusová