14.5.2017 – CT – Okolo Oravskej Magury 41.ročník

Po roku sme znova zorganizovali  cyklotúru Okolo Oravskej Magury a po 40. Ročníku sme sa rozhodli trasu pozmeniť a absolvovať ju v opačnom smere.
Na štarte v Nižnej sa stretlo okolo 30 účastníkov. Účastníci sa podľa fyzickej zdatnosti a veku rozhodli absolvovať viaceré trasy.
Na plánovanú trasu cez Lokcu, Oravskú Lesnú a Zázrivú s cieľom v Párnici sa vydalo 13 účastníkov, ktorí sa po 45 km zastavili na  občerstvenie v penzióne Severka v Oravskej Lesnej.  Potom ich už čakalo  tiahle stúpanie do sedla Hoľa a prudký zjazd do Zázrivej a nakoniec ich čakal po 77 km cieľ v Párnici. Ostatní pokračovali trasou cez Oravský Podzámok a Dolný Kubín do Párnice. K účastníkom sa pridali aj ďalší turisti z okolia a nakoniec sme sa všetci stretli na spoločnom posedení na gazdovskom dvore turistu Janka Chovanca. Hlavným občerstvením boli plnené pirohy s kapustou, bryndzové halušky, žinčica a nechýbal vynikajúci ovčí syr. Za chutné občerstvenie patrí veľká vďaka „kuchárke“ Haničke a jej pomocníčkam, hlavne Hanke Š. a Darinke F. z nášho klubu. Počasie oproti vlaňajšiemu roku bolo pekné a sme si ho aj užili a to či už na trase, ako aj na posedení u Janka. Po občerstvení ešte každého účastníka čakali kilometre domov podľa miesta bydliska. Niektorí volili cestu domov oravským vláčikom.

Text: A. Mazániková
Foto: V. + A. Mazánikovci, D.Feriancová, V.Piroh, R.Tottonelliová