6.5.2018 – CT Nové Ústie

Ustie r.2018 netradičné!

Naša prvá cyklo trasa r. 2018, ako tradične, smerovala cez Nové Ústie.Tento rok sme ju však, na odporúčanie kamarátov, obohatili o potulky po cyklo trase, ktorú vytvorili Liesečania pod vedením ich pána farára Štefana Pitáka.
Bol to úžasny nápad. Niektorý s nás tu boli prvý krát. Nechápali sme aký skôst máme tak blízko.

Nad Trstensko- Ústianskou káplnkou sme sa rozdelili. Polovica sa ponáhľala a druhá1/2 počkala Ľudku Uherovú a Zuzku Motýľovú, ktoré nás sprevádzali po novej CT. Neoľutovali sme. Boli sme pri krásne obnovenej káplnke Or. Osady, prudkými schodami sme zišli ku vode priehrady pod Vysokými Brehmi. Pofotili sme sa pri nádhernom pamätníku Pany Marie, ktorý postavili urbári. Boli sme pri hrobe nemeckého vojaka a na cintoríne Or.Hámrov. Tu v altánku sme sa občerstvili . Kedže bolo nádherné počasie, čakali nás náááaadherné výhľady na Babiu Horu, Priehradu, panorámu V. Tatier, Maguru, Choč…..Sprevádzali nás lúky, bohato zakvitnuté púpavou.. ..Nádhera. Unavení, sme sa najkratšiou cestičkou okolo nejakej farmy, pobrali do Trstenej. V pohostinstve Žaba sme zahnali smäd dobrým pivkom. Tu sme sa dohodli že na budúci rok našu rozbehovku upravíme, aby sme videli druhú čast tejto CT, ktorá ústi(začína) pri Lieseckej káplnke na CT . Prežili sme krásnu nedeľu . Na túre nás bolo 17.
Na tieto miesta určite vezmeme svoju rodinu a kamátov. Pán Boh zaplať Liesečania za to, že myslíte na svojich blížných, ktorí milujú prírodu a cyklistiku.

Text a foto: D.Feriancová