25.2.2017 – LP LOMNIANSKYM CHOTÁROM – 37. ročník

Sobota – opäť sme o týždeň starší, ale vďační, že sme sa mohli zúčastniť 37.ročníka lyžiarsko-turistického prechodu Lomnianskym chotárom.
Počasie, ako keby zabudlo na dobré zvyky. Tesne pred víkendom dážď a oteplenie narobili vrásky na čele nielen organizátorom, ale aj obyvateľom..
Našťastie, všetko sa na dobré obrátilo.
Ráno sme prichádzali do Lomnej za vytrvalého sneženia. Po registrácii a obdržaní suvenírov /zo šáločky už pijem čajík/ sa naša 8 členná veselá skupinka vybrala na 15 km pešiu túru. Cestou bolo čo pozerať. Je to krásne údolie Podbeskydskej vrchoviny. V polovici nás čakalo občerstvenie a skvelá hudba, ktorá naštartovala naše hlasivky -ako sa povie „spevka musí byť“. Aj slnko vykuklo a spríjemnilo nám posedenie pri čaji, chutnej klobáske ale aj kaľúšku. Bonusom boli majstrovstvá Európy psích záprahov v Oravskej Lesnej, ktorých trasa prechádzala v našej blízkosti. Oddýchnutí, pokračovali sme ďalej. Keďže sme boli veľmi všímaví, naša Vierka objavila po ľavej strane cesty oddychový stolík, ako stvorený pre nás. Stolovanie prebehlo spontánne – viď.foto. Do pozornosti dávam 3 ťapečky a ostatné dobrôtky. Ešte zopár záberov na pamiatku a došli sme do cieľa. Spokojní, pochutnali sme si na guľášiku, držkách. Čo dodať? Len veľká vďaka organizátorom. Určite sme tu neboli posledný krát.
Pobyt v lese a jeho tichu dokáže upokojiť dušu. V lese je ukrytá životodarná energia minulosti, súčastnosti a budúcnosti….

Text: Ľ.Boková
Foto: Ľ. Boková, K.Baroš