21.5.2017 – CT „Okolo Oravskej priehrady

Predpoveď na túto nedeľu neveštila nič dobrého, obloha mala takmer celý deň „strašiť“ a po horúcej sobote teplota dobre klesla. Boli aj takí, ktorí sa chystali, ale počasie ich odradilo. Predpoveď počasia nevadila 16 cykloturistom, z toho 11 našim členom. Z Nižnej bol štart o 10,00 hod., čo budeme musieť v budúcom roku zmeniť na 9,00 hodinu, aby sme mohli ísť spolu s tými, ktorí prichádzajú z D.Kubína vlakom. T.r. vlakom prišli 5-ti, ktorí, aby sme ich dobehli, si robili cestou prestávky a nasadili pomalšie tempo. Celá skupina sme sa zišli až v Bobrove. Nakoľko pred Bobrovom fúkal dosť silný bočný vietor, rozhodli sme sa vypustiť plánovanú opekačku z vlastných zásob pri soche Ježiša v Kline a prijali sme pozvanie v Bobrove ku našim turistom Majke a Vladkovi, kde nás čakala veľká hostina od domácich (a tá štrúdľa, ešte teraz si predstavujem, ako mi chutila –mňam) a samozrejme, zjedli sme si aj svoje „neopekané“ klobásky, slaninu…. Po dosť dlhom príjemnom družnom posedení s „výbuchmi“ smiechu z „Vedelových“ vtipov, ktoré akoby sypal z rukáva, sme sa začali rozchádzať.Prví odišli kubínčania, ktorí chceli v Trstenej stihnúť opäť vlak.
Celú trasu Nižná-Jablonka-Bobrov-Námestovo-Nižná prešli 14-ti, z toho k soche Ježiša v Kline sme si vyšliapali len ja, Kamil Klimčík a Ľudmila Uherová. Pahreba bola ešte horúca, drevo, čo nám pripravil na opekanie p.Sroka, použil niekto iný…. My sme po nich aspoň upratali !….
Počasie zázračne poslúchalo, dážď, ba ani kvapky dažďa neprišli, v priebehu dňa sa postupne otepľovalo, takže nakoniec môžeme povedať, že počasie na cyklistiku bolo výborné…. Tí, ktorí sa vzdali, môžu banovať….

Text: V.Adamusová
Foto: Ľ.Uherová, R.Tottonelliová