17.4.2016 – Nižná – Lučivný – Červená skala – Nižná

V nedeľu sme sa prebudili do krásneho a teplého slnečného rána.  O to ľahšie bolo rozhodnutie zúčastniť sa 2. ročníka turistickej akcie, ktorú náš klub organizuje nielen pre nás turistov, ale aj pre všetkých občanov Nižnej.
Na autobusovom nástupišti v Nižnej sa nás zišlo vyše 30 dospelých osôb a čo bolo potešiteľné, aj takmer 10-tka detí, ktoré sú vždy svojim „štebotaním“ milým spestrením akcie.
Spoločne sme,  o 8,15 hod., vykročili do prírody smerom k vrchu „LUČIVNÝ“ – najvyšší bod dnešnej túry – 850 m. Trochu pofukoval vietor, ktorý nikomu nevadil, lebo bol teplý. Tempo si zvolil každý sám, niektorí sme si cestou stihli nazbierať aj podbeľ, prvosienky, jarnú žihľavu…., stihli sme si urobiť aj spoločné foto v pozadí s Chočom, tiež na vrchole Lučivný.
O oheň na Červenej skale nad Podbieľom sa postaral Bohdan Vilčinský, cestou sme si pripravili a niesli palice na opekanie. Keď sme dorazili do cieľa, mohlo sa hneď začať s opekaním „Kajanovej“ slaninky a iných mäsových dobrôt. Počasie bolo ukážkové, nebolo treba ponáhľať sa späť. Všetci sme si do sýtosti zajedli, potom i  pospievali, deti sa vyšantili…..
Záverečné spoločné foto a ideme späť neznačenou trasou do Nižnej, niektorí cez Ostražicu. Dosť veľká skupinka sme tento turistický deň ukončili „Na zákrute“ pri dobrom pive…..
Verím, že tohoročná spokojnosť účastníkov budúci rok priláka ešte viac ľudí a detí…….

Text:V.Adamusová
Foto:V.Adamusová, M.Benian