7.2.2015 – LP Babiohorská stopa – Nultý ročník

Každý, kto sa v sobotu 7.2.2015 vybral do prírody s bežkami, urobil dobre. Pretože to bol jeden prekrásny slnečný a bezveterný deň s vynikajúcimi snehovými podmienkami.
27 našich členov OKST sa rozhodlo tento krásny deň prežiť pod Babou horou na 0.tom ročníku „Babiohorskej stopy“. Organizátorom bola obec Oravská Polhora. Hoci takúto akciu organizovali prvýkrát, zvládli ju fantasticky. Detská „Polhorská muzika“ nám pri prezentácii na Slanej vode vyhrávala do nálady, do spevu a po návrate veru aj do tanca.
Trasa merala 15 km. Trať bola vynikajúco upravená. Prvá polovicu trate sme väčšinou mierne stúpali, ale po občerstvovačke sme si užívali krásne, bezpečné a dlhé zjazdy takmer až do cieľa. Slnko nám celý deň svietilo, bolo príjemne, nebolo sa prečo ponáhľať. Tak sme si krásnu prírodu užívali čo najdlhšie. V polovičke trate nás čakalo vynikajúce občerstvenie: grilovaná klobáska, čaj a verte či neverte, aj KÁVA, čo sme zažili 1.krát, ako chodíme na prechody po Orave.

Počas celej trate sme mali nádherné výhľady na Babiu horu, Vysoké Tatry, Roháče, Piľsko…
Po príchode na chatu na Slanej vode nás čakal vynikajúci kotlíkový guláš. Ďakujeme organizátorom za ďalšiu vydarenú „bežkársku akciu“ na Orave….

Text: V.Adamusová
Foto: P.Papp, V.Adamusová