30.1.2014 – 2.2.2014 LP/PT Vydarený Zimný zraz turistov v Bardejove – 48. ročník

V dňoch 30.1. – 2.2.2014 sme sa v počte 45 osôb, z toho z nášho KST 23 turistov, zúčastnili „zimného zrazu turistov“, ktorý sa v tomto roku konal v okrese Bardejov. Centrum zrazu bolo sústredené v Bardejovských kúpeľoch. Tento krásny kút Slovenska prilákal na zraz viac ako 1200 milovníkov zimnej prírody.
Vieme všetci, ako je táto zima na Slovensku skúpa na sneh, ale my sa môžeme pochváliť, že počas zrazu sme absolvovali pripravené a nami vybraté trasy na bežkách. Snehu bolo 15 – 20 cm, ale boli sme vďační aj za to, lebo keď sme sa v nedeľu vracali domov, videli sme, ako snehu smerom na Oravu ubúda, no a posledná fotka nám to dokazuje….
Organizátori zrazu nám pripravili výborný program po každej stránke. Mali sme sa po celodennom pohybe v prírode možnosť zabaviť  na viacerých miestach pri zaslúženom pivku, hudbe, tanci a ochutnať aj „opekaného býka“, ktorý sa opekal rovno pred našimi očami. No a naša veľká skupina sa môže pochváliť 2 gitaristami a 1 harmonikárom, takže o spev a zábavu do neskorých nočných hodín sme mali postarané….

Ďakujeme organizátorom za vynikajúco zvládnutú organizáciu 48. Zimného zrazu turistov. Tento zraz bol ukážkou, ako to má na celoslovenskej turistickej akcii vyzerať…..

Doplnene 12.2.: Trasu Čergovským hrebeňom zaznamenal Ľ.Franko kamerou. Kto nebol, môže sa pokochať [tu].

Text: V.Adamusová
Foto: P.Čanecký, V.Adamusová