11.5.2014 (nedeľa) – CT Gubalowka

V nedeľu 11.mája sa uskutočnila plánovaná cyklotúra na Gubalowku.
Predpoveď počasia nebola príliš lákavá, a ani ranné počasie príliš nelákalo na bicykel a tobož nie na dlhšiu trasu. Toto bol zrejme dôvod prečo sa nás zišlo iba 9 resp. 10; ten desiaty nás dostihol v cieli našej cesty na Gubalowke. Bol to však len „planý“ poplach – už od Vitanovej nám krásne svietilo slniečko a južný vietor hnal vpred :).
Trasa viedla cez Suchú Horu, Chocholów, Ciche, Ratułów, Nowe Bystre. Tu sme sa rozdelili a časť skupiny išla stúpaním asfaltkou cez Ząb na Gubalowku a časť, na horských bikoch, po modrej turistickej značke na Gubalowku ( lesná cesta bola podmočená a poškodená tažbou – za lepších podmienok celkom pekná, inak neodporúčam ).
Všetci sme sa úspešne stretli na Gubalowke asi o 11tej, občerstvili sa, pokochali výhladom za opät posnežené TA3 a vyrazili naspať – časť skupiny po asfaltke cez Dzianisz do Chocholówa a druhá časť horským hrebeňom po červenej TZ do Chocholówa ( odporúčam, je veľmi pekná ). Počasie nám stále prialo, aj keď od Tatier uz postupoval lejak; ten nás dostihol vo Vitanovej. Tí čo išli po aflatke celý čas asi stihli prísť domov aj za sucha.
Kedže sme nemali so sebov žiadneho fotografa, fotodokumentácia „sa nekoná“.

Text: J.Šimák