7. Medzinárodný a 46. Slovenský zraz turistov v Levoči

16 našich členov sa v dňoch 2.-5. februára 2012 zúčastnilo na 7. Medzinárodnom a 46. Slovenskom zraze turistov v kráľovskom meste LEVOČA. Za rekordného mrazivého počasia, ale slnečného a bezveterného, sme spoznávali 4 dni mesto Levoču a jej okolie. Bolo pripravených viac bežeckých trás, tiež aj pre pešiu turistiku.
V piatok väčšina z nás zdolala 17-km trasu Olšavice-Levoča cez Mariánsku horu s krásnymi výhľadmi na Vysoké Tatry, Nízke Tatry…. Janko Šimák si vybral najdlhšiu a ťažkú 28-km trasu z Ulože cez Levočské vrchy do Levoče. Druhý deň väčšina z nás dala prednosť pešej turistike a navštívili sme Slovenský raj. Po zamrznutom Hornáde sme sa šmýkajúc popri „ľadopádoch“ dostali ku Kláštorskej rokline, ktorú sme následne po zamrznutých rebríkoch zdolali a dostali sa na Kláštorisko. Ďalej sme pokračovali späť na Podlesok.
Tento zimný zraz môžeme zaradiť medzi tie vydaréné zrazy, či už po organizačnej stránke, krásou prostredia, počasia, snehových podmienok a dobrej nálady, o ktorú počas celých 4 dní nebola núdza….