22.4.2012 CT Ski Zábava Hruštín

Podobne ako nesmelo prichádza jar, tak nesmelo sa rozbiehajú aj naše cyklotúry. Na tej prvej „Okolo Uhliska“ nás bolo len osem. Chlad a daždivé počasie odradili tých cukrovejších.

Túto nedeľu darmo vyčkával Kamil na Medvedzí peleton od Nižnej. Neprišiel nikto a tak kilometre a nepríjemný protivietor musel zdolávať sám.

O čosi lepšia situácia bola na trase „b“. Do Príslopu sme sa potili až traja. Aby toho stúpania nebolo málo, pridávame ešte dva km polesnej ceste.  Potom už len parádny zjazd ku horárni na Zábave. Do lyžiarskeho strediska na Vasiľovskej holi chýbajú už len tri km. Ako ináč, pekne do kopca. Cesta dolinou je lemovaná súvisle metrovými závejmi odchádzajúcej zimy.Záverečných 300m to je už čerešnička na torte – riadny stupák.

Slniečko pekne hreje a na zjazdovke nedolyžovaní snovbordisti točia posledné oblúky. Zrazu začína byť živo. Prichádzajú po jednom, po troch kamaráti z Cykloklubu. Medzi nimi aj naši stratení: Tano, Kamil, Emil a Števo. Na tvárach zdravá fialová červeň a veľké kvapky potu. Unisono chvália romantický dojazd , poniektorí aj menej spisovnými slovami. Ba rozhorí sa aj opekačkový ohník a chatár ponúka čaj. Všetko zlé je zabudnuté.

Keď si odmyslíme smoliarske defekty cesta späť s vetrom v chrbte je už brnkačka. Palubný počítač v cieli sa zastaví na čísle 76. Na úvod celkom slušný výkon.

A na budúce sa ide Beňadovo. Meteorolog sľubuje letné počasie. Nezabudnite, štartujeme o desiatej.